Tema: Ørret i form

Fag: Mat & Helse

Tid: ca. 2t

Læremål:

Mat & Helse - Eleven skal kunne ...

  • lage mat frå ulike kulturar
  • forklare korleis maten verkar som energikjelde og byggjemateriale for kroppen
  • finne oppskrifter i ulike kjelder
  • følgje oppskrifter

Kriterier:

Jeg vet hva en fjerdedel er

Aktiviteter:

Jobber godt

Du har delt opp oppskrift og gjort dine arbeidsoppgaver

Godt samarbeid

Du har lyttet og bidratt med konstruktive løsninger i gruppa.

Jobber hardt

Du har gjort dine arbeidsoppgaver og hjulpet til der det trengs

Dere skal ha en fjerdedel av oppskriften.

Les gjennom oppskriften og regn ut hvor mye dere trenger på gruppa. Dere skal ha en kvart, fjerdedel eller 1/4 av oppskriften.

Oppskrift
  • 2 brokkoli
  • 4 Rødløk
  • 2 Paprika
  • 2 Gul paprika
  • 1600 g ørretfilet
  • 8 ss hakket persille
  • 4 ts Salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 16 ts margarin
  • 2 ss margarin til smøring av formen.
Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på 200 °C og smør en ildfast form.
  2. Vask og rens grønnsakene. Del brokkolien i buketter, løken i tynne båter og paprikaen i strimler.
  3. Legg fisken i formen.
  4. Fordel grønnsaker og persille over og rundt fisken og krydre med salt og pepper.
  5. Legg på noen klatter med margarin til slutt.
  6. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett formen på den nederste rillen i ovnen i ca. 35 minutter. Sjekk med en kniv og se om fisken er gjennomstekt. Det gjør ikke noe om den er litt rosa inni.
  7. Server med kokte poteter eller potetmos til.

Mens dere venter på at maten skal bli klar.

Les sidene 158 – 161 og gjør spørsmål på side 161. Skriv inn svarene i en ny side i OneNote kladdebok – Mat & Helse som du kaller Mat fra havet.

Oppsummering:

N

Hva du nådd kriteriene?

Kan du dele en oppskrift på fire?

Har du lest oppskriften og fremgangsmåten?

Kan du lage ørret i form? Noe spesielt å ta hensyn til?